Search

3 Kasım 2014 Pazartesi

Tayyip Erdoğan terbiyesizler demişti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Esenler-Davutpaşa'da bir kafeteryada sigara içtikleri için "terbiyesizler" diyerek tepki gösterdiği gençlerden birisinin CHP Esenler Gençlik Kolu Başkanı Ozan Işık diğerinin ise, yine parti ilçe teşkilatı yöneticisi Didem Cendere olduğu ortaya çıktı.



Dörtyol Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, buradan Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi'ne geçmek için yürürken Davutpaşa Caddesi'nde bulunan Samsi Cafe'de sigara içenleri görmüş ve "Kapalı mekanda sigara içmenin cezai müeyyidesi var" diye bağırmıştı.


sigara içen terbiyesizler
Sigara içen gençler - Esenler
Yanındaki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu'ya dönen Erdoğan, "Kapalı yerde sigara içiyor göstere göstere terbiyesizler. Cumhurbaşkanı'nı görüyor, hâlâ içmeye devam ediyor" tepkisini sürdürmüş ve denetimlerin artırılmasını istemişti.

TWİTTER'DAN PAYLAŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "terbiyesizler" diyerek tepki gösterdiği kişilerden birisinin CHP Esenler Gençlik Kolu Başkanı Ozan Işık diğerinin ise, yine parti ilçe teşkilatı yöneticisi Didem Cendere olduğu ortaya çıktı. Ozan Işık'ın 2012 yılından beri CHP Esenler Gençlik Kolu Başkanı olduğu, Didem Cendere'nin de 4 yıldır aynı partide siyaset yaptığı öğrenildi. Erdoğan'ın kendilerine tepki gösterdiği anı fotoğraflayarak Twitter hesabından paylaşan CHP Esenler Gençlik Kolu Başkanı Ozan Işık, "Bize döndü el sallamadık ve sigara içen arkadaşıma 'kapalı alanda sigara içilmez' diye bağırdı. Ona da karıştı" diye yazdı.


TUTANAK TUTULDU

Olayın ardından hemen Esenler İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağılık polis ekipleri ile Esenler Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri, Samsi Cafe'de sigara içirildiğine dair tutanak tuttu. Tutanak İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından Esenler Kaymakamlığı bünyesinde faaliyet gösteren Sigara Komisyonu'na havale edildi. Komisyonun konuyu görüşerek, Sami Cafe ile suçu işleyen kişilere ayrı ayrı ceza kesmesi bekleniyor. 
MEKÂNA İLK CEZA BİN 233 LİRA


Sigara içilmesine göz yuman işletme sahibine 4207 sayılı yasa gereği bin 233 ile 6 bin TL arasında para cezası kesileceği öngörüyor. Tütün tüketimine izin veren işletmeler bir yıl içinde aynı ihlali iki kez tekrarladıkları tespit edilip, üçüncü tekrarda 'kapatma' cezası alıyor. 2013'teki yasa değişikliğiyle "Bu maddedeki cezaları gerektiren fiillerin bir yıllık dönemde tekerrürü halinde idari para cezası bir kat; ikinci tekerrürü halinde iki kat artırılarak verilir. Aynı dönemdeki üçüncü tekerrürde de iş yeri on günden bir aya kadar kapatılır" hükmü getirilmişti.



Sabah

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öne Çıkan Yayın

ABD Senatosu Ermeni Soykırımı'nı tanıyan yasayı onayladı

Senato'da yapılan oylamada oy birliğiyle  1915'te yaşananlar soykırım olarak tanındı.

Mail

haberazzi.haber@gmail.com

Popüler Yayınlar 7 Gün

Translate